Promotie

Maak kennis met tennis

Basisscholen

Tenniskids

Beleid maken

Jeugdsportfonds

Tennis/Padel Promotie

In de ruimste zin van het woord. Dat is onze expertise! Tegenwoordig is dit een hot item in de tenniswereld. Bijna elke vereniging zit te springen om nieuwe leden, en hebben moeite om hun huidige leden te behouden. Een pro-actieve tennisschool of leraar is echt een must voor elke tennisclub.

Wij organiseren en ondernemen veel mbt ledenwerving en promotie van de tennissport. Naast het feit dat het noodzaak is voor tennisverenigingen, vinden wij het ook heel leuk om promotievenementen te organisen. En dat merk je! De enthousiaste trainers tijdens promotieactiviteiten werven immers meer leden.

Eén van onze meeste succesvolle projecten is “Maak-Kennis-Met-Tennis”. Maar wij organiseren ook veel meer. Zoals tennisclinics voor jong en oud, leden en niet leden. Tenniskampen voor iedereen, proeflessen en we nodigen vaak basisscholen uit voor een gratis ochtendje tennisles.

Daarnaast zijn wij uiteraard ook bekend met “Tenniskids”. Onze tennisleraren hebben de tenniskids licentie en zijn op de hoogte van dit KNLTB project. De KNLTB heeft hoog ingezet op tenniskids om meer kinderen weer enthousiast te maken voor tennis. Èn wij doen daar natuurlijk aan mee.

MKMT&P

Maak kennis met tennis en padel

Ons meest succesvolle project mbt ledenwerving. Goed doordacht en goed gepland levert MKMT zeker een flink aantal leden op.

Een korte omschrijving. In nauwe samenwerking met de betreffende vereniging gaan we eerst bespreken wat mogelijk is. Qua tijdsplanning, buget en lidmaatschapsgeld. Vervolgens gaan we bekijken hoe we het beste reclame kunnen maken voor dit project. Wij regelen na bekendmaking dat alle nieuwe leden in groepen ingedeeld worden.

De bedoeling is dat jeugd en senioren met interesse voor de tennissport, 4 proeflessen tegen een heel goedkoop tarief volgen. Zonder dat ze nog lid hoeven worden. De ervaring leert dat als onze enthousiaste trainers de deelenemers eenmaal op de baan krijgen, ze tennis toch wel snel leuk gaan vinden. En…door willen gaan.

Het vervolgtraject is dat de vereniging in samenwerking met ons een aanbieding doet aan de deelnemers om lid te worden. Wij doen dan een voorstel om nog een aantal vervolglessen te volgen, mits ze lid worden. Zoals reeds geschreven, veel deelnemers aan MKMT gaan meestal wel door.

Dit is echt een project geworden waar wij kaas van gegeten hebben. Leuk, leerzaam en effectief.

Basisscholen

Basisscholen

Een terugkomend evenement ter kennismaking van de tennissport en betreffende tennisvereniging is het uitnodigen van een basisschool. De bedoeling in dat er gratis door alle leerlingen een lekker ochtendje gratis getennist gaat worden.

Wij zullen contact opnemen met één of meerdere basisscholen, en ze uitnodigen om een keertje met groep 3 tm 8 gratis te komen tennissen. Meestal starten we dan om 9 uur en doen we lessen van een uur. Komen er wel 100 kinderen op 1 uur?? Geen probleem! Wij hebben meerdere trainers die bereid zijn zich in te zetten, en een programma dat de kinderen zeker leuk gaan vinden!

Natuurlijk zorgen we ook hier voor de “aftersales”. De juffen en meesters krijgen een flyer mee met informatie over de tennisvereniging, en de tennislessen. Al meerdere malen hebben we dezelfde dag nog nieuwe aanmeldingen binnen gekregen!

Tenniskids

Tenniskids

Het paradepaardje van de KNLTB. Een volledig traject om kinderen aan te trekken, op te leiden en te behouden voor de tennissport. Onze trainers hebben de 2 daagse tenniskids cursus gevolgd, en zijn op de hoogte van de ontwikkelingen.

En dat zijn er de laatste jaren nogal wat! andere ballen, nivo in kleuren, een andere opzet met de competitie voor de kleinste kids, ander formaat velden etc. Dit alles is in het leven geroepen door de KNLTB om meer kids op tennis te krijgen. Bovendien werken de nieuwe materialen die ontwikkeld zijn zo, dat het nivo van de deelnemende kinderen sneller stijgt. Meer tennis is meer plezier!

Alles word ondersteund door KNLTB geleverde flyers, diploma’s, sleutelhangers en noem het maar op. De moeite waard voor elke jeugdcommissie om zich hier eens verder in te verdiepen en te zien wat de mogelijkheden zijn. Wij helpen graag mee.

Beleid maken

Beleid maken

Een gezonde vereniging, met een helder beleid qua ledenwerving en behoud. Daar gaat nogal wat aan vooraf. Zo is het van belang dat de vereniging duidelijk in kaart brengt wat nu eigenlijk de doelstellingen zijn. Aan de hand daarvan kunnen een heleboel andere zaken ingevuld worden.

Een jeugdbeleidsplan bijvoorbeeld. En een promotiecommissie kan zijn pijlen op de juiste doelgropen gaan richten met een goed opgezet plan. Planmatig werken dus. Wanneer moet er wat gebeuren en waarom. Komt dit overeen met de doelstellingen van de tennisvereniging en zo nee, moeten die doelstellingen dan aangepast worden. Na een van te voren afgesproken periode zal er ook een evaluatie moeten plaatsvinden.

Al deze plannen, evaluaties en doelstellingen moeten uiteraard zo heleder en duidelijk mogelijk zijn voor alle leden. Om dit alles goed op te zetten heb je een hoop tijd en expertise nodig. En de expertise hebben wij! Wij helpen graag een vereniging structureel vooruit. Samen op naar de toekomst!

Dit betekent dat een vereniging dus niet zelf het wiel hoeft uit te vinden en langer dan nodig ploeteren met alles op een rijtje zetten. Tennisschool Rob Mentink neemt de vereniging graag bij de hand.

Jeugdsportfonds

Jeugdsportfonds

Wil uw kind op sport maar heeft u geen geld om de contributie te betalen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdsportfonds. Dit fonds betaalt (een groot deel van) de kosten voor de sportclub voor gezinnen met een minimum inkomen of schulden.Voor alle kinderen is het belangrijk om te kunnen sporten ook als de ouders/verzorgers minder geld hebben. Het Jeugdsportfonds biedt deze kinderen de kans om toch hieraan deel te nemen.Voor sport geeft het Jeugdsportfonds een bijdrage tot maximaal € 225,- per 12 maanden inclusief eventuele attributen en/of kleding.

Voor meer informatie en de spelregels van uw gemeente kunt u kijken op Jeugdsportfonds
www.jeugdsportfonds.nl/fonds/zuid-holland/

Meer weten?