LTC Triomf Padel

Lessen voor

LTC Triomf Padel

Het tennispark van LTC Triomf is gelegen op het sportterrein in Bergschenhoek

LTC Triomf heeft de beschikking over splinternieuwe 2 padelbanen, naast nog eens 10 smashcourt tennisbanen. Dit betekent dat je het hele jaar zowel kunt padellen, als tennissen! Met een vereniging die meer dan 800 leden telt kun je altijd wel iemand vinden om mee te padellen. 

Daarnaast beschikt LTC Triomf over een prachtig clubhuis, 2 mini tennisbaantjes, een jeugdhok, actieve vrijwilligers en een uitstekende sfeer. 

Voor meer info: www.ltctriomf.nl

maak kennis met Padel

Vanaf week 15 juni 2020 zullen de padellessen starten. VOOR IEDEREEN DIE GEEN LID IS VAN LTC TRIOMF!

 

Wat leuk dat je interesse hebt in Padel en van harte welkom bij LTC Triomf! Mocht de sport nog niet goed kennen, Padel is zeer eenvoudig aan te leren. Het gebruik van het korte padelracket en de padelbal heb je binnen 5 minuten onder de knie. Na een korte uitleg van de spelregels ben je al klaar om een eerste wedstrijd te spelen. Het is daarmee een
zeer laagdrempelige sport die zowel voor beginners als gevorderden heel aantrekkelijk is.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld tennis is er niet veel technische training nodig om toch te kunnen genieten van een leuke partij. Padeltrainingen voor iedereen van jong tot oud, door Padelschool Rob Mentink. Padeltrainingen zijn er voor iedereen van beginners tot gevorderden. De gediplomeerde trainers verzorgen de padellessen voor senioren, junioren en op alle niveaus en leeftijdscategorieën.
Onze visie: spelplezier en een goede begeleiding zijn de basis voor verbetering en succes.

Momenteel is er een mooi kennismakingsactie:

1. Maak kennis met Padel en speel tot 1 september 2020 onbeperkt Padel en krijg drie keer padeltraining van 50 minuten voor €70,-. De lessen starten in de week van 15 juni. Padelrackets en ballen zijn beschikbaar.
2. Ervaren padelspelers maken gebruik van de zomerchallenge en kunnen tot 1 september 2020 voor €30,- onbeperkt spelen en sfeer proeven op de club.
3. Wordt meteen lid van Triomf en bespaar €25,- inschrijfgeld.
Alle informatie over lid worden is te vinden op www.ltctriomf.nl

Wil je gebruik maken van één van de aanbiedingen stuur dan een mail naar Marjo van der Wel: ledenadministratie@ltctriomf.nl en geef aan van welke aanbieding je gebruik wilt maken. Voor vragen bel je Marjo op 06-53417578.

Vanaf week 15 juni 2020 zullen de padellessen starten. ALLEEN VOOR LEDEN VAN LTC TRIOMF!

Om kennis te maken met padel organiseren wij 3 maak kennis met padellessen (mkmp). Deze worden gegeven op dinsdag middag en avond ( bij veel inschrijvingen ook donderdag ).

Zowel jeugd als volwassenen en zowel leden als niet leden van Triomf kunnen deelnemen aan deze mkmp lessen en zijn bedoeld voor beginners die geen of nauwelijks ervaring met het spelen van padel. Ook kunnen gevorderde padelspelers inschrijven voor deze 3 lessen.

De lesgroep bestaat uit 4 tot 5 spelers en de les duurt 50 minuten.

Padelrackets zijn te leen tijdens de cursus.

 Lesgeld: €37,50 pp  

Lesweken zijn: weken 15,22,29 juni, (6 juli inhaal).

Inschrijven: mail naar: info@tennisschoolrobmentink.nl 

Vermeld je telefoonnummer,geboortedatum, lesdag en tijd voorkeur.

 

Leer padellen tijdens padelles

Padel en tennis lijken op elkaar en als geoefende tennisser zul je eenvoudig een eerste padelbal kunnen slaan, maar om echt te leren padellen is het aan te raden om een  lessen te volgen. Zo leer je de regels goed kennen, ontdek je de tactische kant van de sport en leer je goed hoe je ballen slaat met een kunststof racket.  

Ook voor andere racketsporters zoals squashers en badmintonners is padel een herkenbare en redelijk makkelijk aan te leren racketsport. 

Heb je nog helemaal geen racketsportervaring? Dan is het volgen van padelles natuurlijk  helemaal verstandig.  

Voor ervaren padelspelers organiseren wij onder leiding van een ervaren padeltrainer verdiepings cursussen.

Padel is ook een uitermate geschikte sport voor jonge kinderen. Technisch niet moeilijk en een snelle succesbeleving.

Voor onze jeugd van 7 tot 17 jaar starten wij met curcussen speciaal gericht op de beleving die hoort bij deze leeftijd.

 

Inschrijven

Inschrijven binnenkort mogelijk…

maak uw keuze

Alleen voor leden

Deze lessen zijn alleen voor leden van LTC Triomf. Ben je nog geen lid, meld je dan aan op www.ltctriomf.nl.

Ook tennis

Liever tennisles? Klik HIER.

Trainers

De lessen worden verzorgd door Arwin en Lianne

Padel is voor iedereen

De nieuwe racketsport PADEL

Padel is de snelst groeiende sport van Nederland!

Een combinatie  van tennis en squash. Het wordt gespeeld in teams van 2 tegen 2 op een speciale padel baan met glazen wanden en hekwerk.

Het gebruik van de wanden rondom de baan geeft het spel een extra dimensie. Net als bij tennis mag de bal één keer het oppervlak raken voordat deze weer over het niet naar de overkant moet worden gespeeld. De bal moet eerst de grond raken voordat hij de wand mag raken.

De wanden maken dat een ogenschijnlijk onhaalbare bal alsnog haalbaar is. Deze combinatie staat garant voor snelle en spannende rally’s!

 

Tactiek is belangrijk

Padel is daarom ook vooral een tactisch spel, dat (nog meer dan tennis) door iedereen kan worden gespeeld. De sport is flink in opkomst in Nederland en razend populair bij de verenigingen waar padel al wordt aangeboden.

Voor padel gebruik je een ander racket dan voor tennis. Het padelracket heeft geen snaren, maar is in zijn geheel gemaakt van kunststof (carbon, fiber of grafiet). In het racketblad, meestal rond, is een aantal gaten geboord. De bal die je gebruikt bij padel lijkt erg op een tennisbal, maar is wat zachter en daar staat wat minder druk op. Schoenen en kleding zijn hetzelfde als bij tennis.

 

Spelregels

  • Je speelt padel altijd in dubbels.
  • De spelregels van padel lijken veel op die van tennis. De bal moet over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen.
  • Serveren doe je onderhands. De bal moet tijdens het serveren eerst stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert.
  • Een groot verschil met tennis is dat je tijdens een rally de bal na een stuit niet direct hoeft terug te spelen, maar hem eerst tegen de glazen wand mag laten komen. Dat levert vaak verrassende rally’s op!
  • De scoretelling is hetzelfde als bij tennis. Meestal wordt om twee gewonnen sets gespeeld, met een tiebreak bij een 6-6 stand in games.

 

TIPS

FAQ

Hoe werkt het inschrijven?

Hierboven zie je de lestypes met het aantal lessen, het aantal cursisten per groep en het lesgeld. Wil je meer weten over een lestype, klik dan "gewoon" op de betreffende regel. Vervolgens verschijnt een overzicht met alle details. Vanuit daar kan je je direct inschrijven, maar uiteraard ook weer terug naar het overzicht met lestypes.

Waarom is het lesgeld goedkoper als ik per incasso betaal?

Wij hopen dat zoveel mogelijk cursisten per incasso betalen, want dat is voor ons administratief eenvoudig te verwerken. Betalen per overboeking kan ook, maar kost ons veel meer tijd. Vandaar krijg je als dank 5 euro korting op het lesgeld bij incasso.

Op het inschrijfformulier geef ik aan op welke dagen en tijden ik naar les kan. Zal ik dan ook les krijgen?

Natuurlijk doen wij ons uiterste best om iedereen op de gewenste dagen en tijden in te delen. Geef liefst zoveel mogelijk dagen en tijden aan. Mocht het niet lukken om u op uw voorkeursdag/tijd in te delen, nemen wij altijd telefonisch contact op om te overleggen.

Op het inschrijfformulier geef ik aan met wie ik samen in de lesgroep wil. Worden we dan ook zo ingedeeld?

Natuurlijk doen wij ook hier ons uiterste best voor. Stem onderling af dat jullie allemaal zo snel mogelijk inschrijven en dezelfde gewenste dagen en tijden invullen. Op het inschrijfformulier is er een mogelijkheid om gewenste partners in te vullen. Naast de gewenste partners kijken we uiteraard ook naar aspecten zoals beschikbaarheid en speelsterkte.

Is er les tijdens de schoolvakanties?

Nee, in principe zijn er geen lessen tijdens de officiële vakanties en feestdagen. Alleen eventuele inhaallessen kunnen, met nadrukkelijke instemming van alle cursisen in de groep en de trainer, in vakantieweken worden ingehaald.

Wat betekent groepsles en privéles?
Wij hebben onze lestypes een naam gegeven, zoals "Groepsles" en "Privéles. Wil je weten wat dat inhoud, lees dan pagina Over ons - Trainingen.
Can you please translate the registration form to English?

You can do that yourself! Click right above on Login and, subsequently on the page that appears, on the American flag. That return back to this page. The registration form will be in English.