De nieuwe realiteit

Wij zijn superenthousiast dat er weer getennist mag worden door de jeugd tm 18 jaar! Echter gaat er tijdens de tennislessen wel het een en ander veranderen. Het coronavirus is helaas onderdeel van onze samenleving voorlopig. Vandaar dat wij in overleg met gemeentes, besturen, KNLTB en NOC/NSF een aantal protocollen hebben opgesteld. Zeg maar regels waaraan we ons echt moeten houden!

Protocollen Tennislessen

 

Voorafgaand aan de training:

Kom niet naar de tennis wanneer je verkouden bent, verhoging hebt of andere klachten die het RIVM aanmerkt als kenmerken mbt het corona-virus. Meld je ook af bij je trainer.

Geef via een appje of smsje aan de je trainer aan wanneer je last van klachten hebt die lijken op corona maar het niet zijn. Zoals hooikoorts.

 

De reis naar het tennispark:

Reis zoveel mogelijk alleen. Fiets en of loop achter elkaar als je toch met meerdere naar het tennispark reist.

 

( Let op! Boa’s bekeuren overtreders die openbaar met teveel en zonder 1,5m aftand van elkaar reizen. Boete bedraagt 390,-)

 

Betreden van het tennispark:

Houd 1,5 m afstand van medespelers of andere tennissers die het park betreden. Ouders kunnen alleen bij de eerste les met hun kinderen het tennispark op komen. Dus geen ouders langs de zijlijn.

 

Wachten voor de les:

Houd afstand van de ingang naar de tennisbaan zodat de vorige spelers de tennisbaan op gepaste afstand van jou kunnen verlaten.

 

Bij slecht weer kun je onder de overkapping van het clubhuis wachten. Ook hier geld dat je de 1,5 m afstand in acht dient te nemen.

 

Betreden van de tennisbaan:

De tennisles zal wat eerder stoppen zodat de groepen gelegenheid krijgen om elkaar te ontlopen wanneer de oude groep de baan verlaat, en de nieuwe groep de baan betreed.

De trainer zal aangeven wanneer je de baan mag betreden. Eerder kom je niet de baan op!

Bij het betreden van de baan zul je bij de ingang van de baan, eerst je handen moeten wassen met handgel. (aanwezig bij allergieen zelf voor geschikte handgel zorgen)

 

Op de tennisbaan:

Er zal een onderscheid gemaakt worden tussen kinderen onder 12 jaar en daarboven. Groepen met iemand die ouder is dan 12 jaar zullen onder de lesprotocollen van 12 jaar en ouder vallen.

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen onderling fysiek contact hebben maar we zullen het wel proberen tot een minimum te beperken.

Mbt kinderen van 12 jaar en ouder zal de trainer zal zeggen waar je dient plaats te nemen op de baan bij de start van de les en houd de 1,5m afstand in de gaten.

Er zal met maximaal 8 spelers op 2 tennisbanen of 5 op 1 tennisbaan excl de trainer gespeeld worden.

 

Verlaten van de tennisbaan:

Je verlaat de tennisbaan pas wanneer de trainer dat aangeeft. Bij verlaten van de baan weer handgel gebruiken om je handen te ontsmetten.

 

Toiletbezoek:

Zorg dat je de enige bent die naar het toilet gaat en wacht even wanneer iemand anders het toilet al bezoekt.

Bij kinderen zal de trainer aangeven of er mogelijkheid is voor toilet bezoek.

Protocollen corona van verenigingen kunnen verschillen per park. Houd daarom voor informatie vanuit uw vereniging mbt tennissen de verenigingswebsite en/of email in de gaten.

 

Uw begrip en geduld

Het takenpakket van de tennisleraar word met deze protocollen flink uitgebreid. Het is zonder deze protocollen soms al hard werken om de kinderen die eindelijk weer mogen sporten zich aan de regels te laten houden.

Daarom vragen wij met klem op begrip, geduld en tact wanneer u suggesties of opmerkingen heeft naar aanleiding van de protocollen en de toepassing ervan. Onthou dat wij ons uiterste best gaan doen om leuke energieke leerzame lessen te verzorgen en help ons als er iets fout gaat mbt de protocollen door dit op een constructieve manier aan te geven.

Zoals de slogan luid: “we moeten het samen doen!” Laten we samen zorgen dat de jeugd weer lekker kan gaan tennissen!