Rob Mentink

Over Rob Mentink

Mijn verhaal. Mijn missie.

Als hoofd districtstrainer van Rotterdam en bondstrainer van het Nederlands team onder de 14 jaar heeft Rob Mentink diverse Nederlandse kampioenen voortgebracht. Met het Nederlandse meisjes team van onder de 14 jaar Europees kampioen geworden. Begeleiding van top honderd speelsters en de coaching van eredivisie teams waaronder Halfweg.

Tennisschool Rob Mentink is in de regio Rotterdam en omstreken werkzaam op diverse parken en hallen. Er werken ongeveer 10 trainers en begeleiders.  Rob zelf houdt zich bezig met de organisatie en met het opleiden van goede trainers die de jeugdselectie trainingen verzorgen. Zelf was hij ook privé-trainer van itf en ned.ranking spelers.

Elke week volgen er zo’n 700 cursisten met veel enthousiasme de tennislessen op de verschillende parken van de tennisschool.

Toeg/R bereikt de top

(uit Rotterdams Nieuwsblad 3 oktober 1983) Goirle —
Nu zijn we al kampioen”.
Vragend gingen de blikken richting Michiel Schapers. Wat bedoelde de Rotterdamse tennisser toch? Uitrustend van de krachtsexplosie, samen met Rob Mentink, die Toeg/R in de herendubbel de tweede set opleverde, verklaarde de nationaal kampioen: “Verliezen we dit potje alsnog met 2-1 en zouden we straks ook de gemengd dubbels met 2-0 verliezen, dan nog zijn we er. Want ook al wordt het dan 4-4, dan nog winnen we op set gemiddelde”.

Grappen maken

Lesgeven is natuurlijk serieus werk. Maar er moet ook altijd tijd zijn voor grappen en grollen.laughing

Mijn team

Teamwork staat op nummer 1. Zonder mijn gemotiveerde trainers, collega’s, medewerkers was de school nooit geworden zoals nu.

Jeugdtalenten

Wat is leuker dan kinderen te zien groeien van rood, naar oranje, via groen naar geel en uiteindelijk bereiken ze de top.