We zijn bijna een jaar verder en helaas is corona nog steeds onder ons.

Hoewel wij hopen en verwachten dat in de loop van het jaar de bijbehorende coronamaatregelen versoepeld worden, is het nog niet zo ver. Deze maatregelen hebben ook zijn weerslag op tennis en de tennislessen.

Op het moment geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder de regel dat er met 2 pers op 1 tennisbaan gelest mag worden exclusief de trainer (vanaf 3 maart geldt deze regel voor iedereen vanaf 27 jaar).

Wanneer je hebt ingeschreven voor groepslessen met 4 personen is dit dus een probleem. Vandaar dat wij voorlopig in overleg met de cursisten lesgeven in groepjes van 2. Er zijn dan 2 opties. Optie 1 is: 2 pers 50 minuten om de week trainen en optie 2 is: 2 pers 25 min en direct aansluitend de andere 2 pers 25 min. Wel train je dan elke week. Voor je jeugd onder de 18 jaar en privélessen verandert er niets.

Het voordeel van deze opzet is dat we in ieder geval kunnen trainen en krijg je in een les met 2 pers dubbel zoveel aandacht en aanwijzingen in vergelijking met 4 personen.

 

Daarnaast is er ook nog de avondklok die voorlopig van kracht blijft.  Hierdoor is voor onze leerlingen die na 21.00 les hebben, een aangepast lesrooster afgesproken. Dat is in wederzijds overleg vaak overdag of in het weekend gepland. Ook m.b.t. deze maatregel geld dat we ons best doen door ons zo flexibel mogelijk op te stellen. Uiteraard gaan we op het moment dat de avondklok vervalt direct over op het “normale” lesrooster.

 

Tennis is in deze periode één van de weinige sporten die “gewoon” beoefend kan worden dus in dat opzicht mogen we ons gelukkig prijzen.

Wij zijn daarom ook dankbaar voor het begrip en meedenken van onze huidige cursisten in deze ingewikkelde en soms moeilijke tijd. We hopen dat u zichzelf niet laat weerhouden door de (voorlopige) andere lesopzet en inschrijft voor een zomer tennisles as vol tennisplezier.